Rörliga väggar sedan 1949
Vikväggar
Saxi har tillverkat vikväggar och vikdörrar sedan 1949


Våra väggar
Saxi's sortiment av vikväggar lämpar sig i alla miljöer, från hemmet till stora konferensanläggningar och offentliga miljöer. Vi har allt från en enkel vikdörr till större lufttryckstätade blockväggar. Våra olika modeller tillverkas i flera utföranden och kan enkelt anpassas till era önskemål.

Historien
1949 levererades den första Saxi-dörren. Fram till slutet av 50-talet gjordes tusentals små vikdörrar till hem runt om i hela Sverige. Den mjuka dörren ersatte ofta vanliga innerdörrar i trånga lägenheter. I takt med att företaget växte så utökades sortimentet med vikväggar. De första modellerna var enklare släplists väggar, men under åren har de kompletterats med både tryckluftstätade vikväggar och blockväggar. Idag har vi en modern produktionsanläggning med flexibel tillverkning som ger stora möjligheter att specialbeställa och anpassa väggen efter era behov.

Lufttryckstätade väggar
Vi har under åren som gått utvecklat en egen lösning på ljudtätning. Vi använder inte en mekanisk tätningslist utan tryckluft. Ett eget patenterat system lyfter väggen från golv så att den kan manövreras utan friktion. När väggen tätas sker detta automatiskt. Resultatet blir en stabil fast vägg som står på golvet utan några krav på golvskenor.